Hvem var Annichen Sibbern Bøhn? — Ingun Grimstad Klepp, Tone Tobiasson og Wenche Roald

Annichen Sibbern Bøhn.jpg

Annichen Sibbern Bøhn ga ut Norske strikkemønstre så tidlig som i 1929 og var den første som kalte mønstrene for «norske», etter å ha reist rundt i landet og gått gjennom arkivene på Norsk Folkemuseum. Overraskende nok strikket hun sjelden selv, men den aktive og modige kvinnen levde et spennende liv som vi skal ta et lite dypdykk i. 

Hør forfatter av strikkeboken Inspirerende norske strikkemønstre, Wenche Roald, i samtale med seniorforsker Ingun Grimstad Klepp og journalist Tone Skårdal Tobiasson, som sammen har skrevet Norsk strikkehistorie.

Tid: Lørdag 13–14:30
Språk: Norsk
Pris: kr. 90,-

Billetter tilgjengelig fra 22. Juni, 10.00

Ingun Grimstad Klepp er seniorforsker Forbrukerforskningsinstituttet SIFO, som nå er del av OsloMet. Innen klær, klesvask, ull, strikking og mye mer er Ingun vårt nasjonale orakel, med saklig iver og overaskende løsninger deler hun varmt av sin kunnskap. Hun er medforfatter av bøkene Ren ull (Aschehoug), Strikk med norsk ull (Vormedal Forlag) og Norsk strikkehistorie (Vormedal Forlag), og ikke minst den rykende ferske Lettstelt - rene klær med lite arbeid og miljøbelastning (Solum Bokvennen).

Tone Skårdal Tobiasson er journalist og redaktør som skriver mest om bærekraft knyttet til tekstiler, moter og klær. Hun har fortid som redaktør i et motemagasin og har utviklet nettbaserte plattformer for å spre informasjon om miljømessige og etiske utfordringer som bransjen står overfor. Hun er medforfatter av bøkene Ren ull (Aschehoug), Strikk med norsk ull (Vormedal Forlag) og Norsk strikkehistorie (Vormedal Forlag), og ikke minst den rykende ferske Lettstelt - rene klær med lite arbeid og miljøbelastning (Solum Bokvennen).

Wenche Roald er en dedikert strikker, strikkedesigner og forfatter av boken Inspirerende norske strikkemønstre (Font forlag), som bygger på mønstrene som Annichen Sibbern Bøhn samlet inn til den ikoniske boken Norske strikkemønstre fra 1929. Wenche brenner for at strikkekunnskapen fortsatt skal ha en betydende plass i vår kultur og at den forblir en del av vår kulturarv. Hun er også en del av Vottelauget som har utgitt boken Eventyrvotter (Aschehoug). Bakgrunnen til Wenche er systemutvikler og hun kan fort bli litt nerdete, også rent strikketeknisk.

Oslo Strikkefestival