Gourmetgarn: Norske spinnerier i særklasse — Ingun Grimstad Klepp og Tone Tobiasson

PB087616.jpg

De siste årene har representert en spennende og rivende utvikling på garnfronten, og norske spinnerier i alle størrelser har bydd glade strikkere stadig nye garnsorter. Dette har kommet i kjølvannet av en oppblomstrende strikkeinteresse og bidratt til større kunnskap rundt kvalitet og muligheter innenfor håndarbeid. På små gårdsutsalg og i byenes trendy garnbutikker kan vi nå velge kortreist garn som vi vet kommer fra lykkelige sauer rundt omkring fra vårt langstrakte land. 

Tid: Søndag 13.00–13.45
Språk: Norsk
Pris: kr. 90,-

Billetter tilgjengelig fra 22. Juni, 10.00

Ingun Grimstad Klepp er seniorforsker Forbrukerforskningsinstituttet SIFO, som nå er del av OsloMet. Innen klær, klesvask, ull, strikking og mye mer er Ingun vårt nasjonale orakel, med saklig iver og overaskende løsninger deler hun varmt av sin kunnskap. Hun er medforfatter av bøkene Ren ull (Aschehoug), Strikk med norsk ull (Vormedal Forlag) og Norsk strikkehistorie (Vormedal Forlag), og ikke minst den rykende ferske Lettstelt - rene klær med lite arbeid og miljøbelastning (Solum Bokvennen).

Tone Skårdal Tobiasson er journalist og redaktør som skriver mest om bærekraft knyttet til tekstiler, moter og klær. Hun har fortid som redaktør i et motemagasin og har utviklet nettbaserte plattformer for å spre informasjon om miljømessige og etiske utfordringer som bransjen står overfor. Hun er medforfatter av bøkene Ren ull (Aschehoug), Strikk med norsk ull (Vormedal Forlag) og Norsk strikkehistorie (Vormedal Forlag), og ikke minst den rykende ferske Lettstelt - rene klær med lite arbeid og miljøbelastning (Solum Bokvennen).

Oslo Strikkefestival