Fruktbarhet, jomfruelighet, frigjøring: Norsk tekstilkunst i 1000 år — Randi Nygaard Lium

 
 

Randi vil fortelle om Tekstilkunsten historie i Norge, fra vikingtid og frem til i dag. Tekstilkunsten ligger i hjertet av vår kunstog kulturhistorie. Den spenner over en periode på mer enn tusen år, og vi kan vise vevkunst på et høyt kunstnerisk nivå helt tilbake til vikingtiden. Fra middelalderen er det bevart vevnader og broderi. Perioden 1550-1750 kalles ofte gullalderen i den historiske vevkunsten her hjemme. Broderi var utbredt på 1800-tallet og i det 20. århundre ble tekstil et profesjonalisert fag med flere markante kunstnere. Tekstil samtidskunst er i dag på et meget høyt nivå, den er vital på kunstscenen og er gjenstand for oppmerksomhet og anerkjennelse.

Tid: Søndag 13.45—14.30
Språk: Norsk
Pris: Kr. 70,- 

→ Kjøp billetter

 

Om foredragsholderen:

Randi Nygaard Lium er kunsthistoriker og tekstilkunstner. Ved siden av å være utøvende kunstner har hun vært direktør ved Trondheim Kunstmuseum, og er i dag seniorforsker ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Sverresborg Trøndelag folkemuseum. Hun har skrevet flere bøker “Tekstilkunst i Norge” (2016) og “Ny norsk billedvev - et gjennombrudd” (1992). 

Oslo Strikkefestival