Debatt: Hvem arver kulturarven?

 

De fleste er enige i at norske tradisjoner og håndverksteknikker må ivaretas for fremtidige generasjoner. I denne debatten diskuterer vi den fine linjen mellom å ta i bruk og ivareta vår kulturarv. I vårt forsøk på å tviholde på det gamle, gjør vi det vanskelig for de som ønsker å tenke nytt og skape noe som gjenspeiler den postindustrielle tiden vi lever i? Er tradisjon og innovasjon motpoler, og begrep som helst ikke bør blandes? Hvor stort rom er det for improvisasjon rundt tradisjonelle mønstre og teknikker?

Vert
Kari Anne Pedersen
Kari Anne Pedersen er konservator på Norsk Folkemuseum. Hun har Magistergrad i etnologi fra Universitet i Oslo, og ha gitt ut boken "Folkedrakt blir bunad"

Tid: Søndag 15:00—16:00
Språk: Norsk
Pris: Kr. 100,- 

→Kjøp billetter

 

Oslo Strikkefestival