Samisk strikking—en duodji-tradisjon – Liisa-Rávná Finbog

Skjermbilde+2019-04-14+kl.+19.25.25.jpg

Samiske votter er like mangfoldige som de er fargerike. Vottene strikkes gjerne i tradisjonelle farger og med stedbundne mønster. På bildet over ser man typiske votter fra Jukkasjärvi/Čohkkiras og Karesuando/Gárasavvon på svensk side av Sápmi.

På dette kurset vil deltagere få mulighet til å prøve seg på samisk tradisjonsstrikking ved å strikke samiske votter fra Gárasavvon. Nettopp disse vottene har sterke primærfarger og nydelige border som gjentaes, noe som er typisk for nettopp dette området. Utover selve strikkingen vil deltagere også få lære å "avslutte" vottene på den tradisjonelle måten med å rundflette—ruvdet—et bånd med dusk.

Tid: Lørdag 09.00–12.00
Språk: Norsk
Nivå: Litt øvet
Klassestørrelse: 14
Pris: Kr. 750,-
Ta med: Et sett med settpinner i størrelse 1,5–2 mm. Rauma finull, eller tilsvarende garn, i fargene rødt, blått, gult og grønt (det er best med "kaldere" farger). 4 nøster på 50 gr rekker til et par votter.

→ Kjøp billett her fra 22. juni, 10.00

 
Skjermbilde 2019-06-02 kl. 19.58.33.png

Om instruktøren:

Liisa-Rávná Finbog, er doktorgradsstipendiat som forsker på forholdet mellom duodji, identitet og samiske museer. Hun jobber mye med duodji, blant annet samisk strikking som hun lærte av sin bestemor (aahka).

@liisaravna